Investoi ilmapiiriin

Investoi ilmapiiriin

”Meillä mitään koutseja”

”Ei meillä mitään koutseja tarvita. Ei ole ennenkään tarvinnut. Onhan meillä jo monenlaista sparrailua, ja kursseillekin saa osallistua jos vaan ehtii.”

”Kerropa lisää. Mitä sitten tarvitsette?”

”No, aktiivista töihin tarttumista ja innostuneempaa ilmapiiriä ainakin.”

”Mitäs muuta?”

”Toivoisin, että kaikki miettisivät perusduunin lisäksi sitä, miten töitä voitaisiin tehdä sujuvammin ja fiksummin. Haluaisin myös ymmärtää paremmin, miten meidän eri-ikäiset työntekijät saataisiin motivoitumaan työstään.”

”Entä mitä sinä itse tarvitset?”

”Olisihan se hienoa jos voisi iltaisin ja viikonloppuisin aidosti levätä eikä firman asiat stressaisi.”

Niinpä. Kaikki ylläolevat tarpeet ja toiveet ovat coaching-keskustelujen tyypillisiä aiheita ja konkreettisen kehittämisen kohteita. Vaikka tämä vuoropuhelu onkin kuviteltu, kaikki sen repliikit on poimittu todellisista keskusteluista.

”Mutta hinta”

Yleisesti ajatellaan, ettei coachingille ole tarvetta tai ettei itsellä ole varaa coachingiin. Tavallisin syy olla osallistumatta coachingiin on tosiaankin hinta – tai ainakin mielikuva coachingin kalleudesta.  Tämä kävi ilmi myös laajasta, yli  30 000 vastaajan kansainvälisestä kyselystä (ICF Global Awareness Study 2022).

Samasta kyselystä ilmeni myös, että 86% vastanneista organisaatioista kertoi saaneensa takaisin vähintäänkin sen, mitä olivat investoineet – ja monet paljon enemmän.

Asiakkaiden tavallisimmin kuvailemia hyötyjä coachingista olivat parantuneet kommunikaatiotaidot, vahvistunut itseluottamus sekä työn ja yksityiselämän tasapaino. Organisaatiotasolla tämä näkyy mm. työntekijöiden sitoutumisena, työn sujumisena ja parantuneena työilmapiirinä. Kyselyssä 55% sertifioitujen coachien asiakkaista oli erittäin tyytyväisiä ja 37% tyytyväisiä coaching-kokemukseensa. Ei-sertifioitujen coachien asiakkaiden kohdalla erittäin tyytyväisiä oli 27%. Coachingin laadulla on siis väliä.

”Mistä tiedän, että sopii just meille?”

On totta, ettei coaching ole ratkaisu läheskään kaikkiin kehittämistarpeisiin. Moneen tilanteeseen sopii parhaiten työssä oppiminen. Joskus tarvitaan perinteistä koulutusta.

Henkilökohtaista kasvua ja kehitystä tai merkittäviä ajattelun ja toiminnan muutoksia tavoiteltaessa coaching on kuitenkin se täsmäase, jolla tavoitetaan ihmisen oma kehityspotentiaali. Päästään pinnan alle. Coaching haastaa vuoropuheluun ja aktivoi ennakkoluulottomaan ajatteluun.

Kokenut ammatticoach osaa myös muuntaa työskentelytapaansa asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan. On aikoja, jolloin asiakas tarvitsee lähinnä kuulevaa korvaa: läsnäoloa ja kannattelua. Joskus on tarpeen saada omia uskomuksia haastava ajattelukumppani, joskus taas tekemiseen lempeästi kannustava personal trainer. Coachingista on moneen.

Haluan kutsua sinut, johtaja tai esihenkilö, kokemaan coachingin voiman käytännössä. Kokeilu voi yllättää iloisesti, eikä maksa välttämättä enempää kuin puoli tuntia aikaasi.

Linkki varauskalenteriin

Jaa:

Liity postituslistalle!

Jätä sähköpostiosoitteesi, niin saat postiisi luovia ja takuutuoreita viritysvinkkejä vuorokuukausittain!

* pakollinen

Valitse tavat joilla haluat saada meiltä ilmoituksia:

Käytämme MailChimp-palvelua markkinointialustana. Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että tietosi lähetetään ja tallennetaan MailChimp-uutiskirjepalvelulle. Voit poistaa uutiskirjetilauksesi milloin vaan painamalla tilauksen perumislinkkiä uutiskirjesähköpostin pohjalla. Lisätietoja MailChimpin toiminnasta voit lukea täältä: https://mailchimp.com/legal/terms

Intuit Mailchimp