Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Yksityishenkilöille: ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Kaipaatko matalan kynnyksen keskusteluapua? Ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta voisi olla hyötyä. Se soveltuu erilaisten yksityiselämän ja työssä kokemisesi elämän pulmatilanteiden käsittelyyn. Joskus muutos tai mielen solmun aukeaminen voi tapahtua nopeastikin. Tutkitusti muutamakin lyhytterapiakerta voi riittää: ajatukset selkiytyvät, ja uusi ymmärrys ja suunta elämässä rakentuu. Ratkaisukeskeisesti keskitymme siihen, miten voit vaikuttaa itseesi, ajatuksiisi ja toimintaasi hyvinvointiasi parantavalla tavalla.

Lyhytterapiassa voidaan käsitellä monenlaisia elämän pulmakohtia ja kriisejä: muun muassa jaksamisen ongelmia, ahdistuneisuutta, parisuhteen tai perheen ongelmia, työhön ja opiskeluun liittyviä paineita ja uupumusta, itsetunto-ongelmia tai vaikkapa yksinäisyyden tuomaa lastia. Asioita, jotka eivät välttämättä vaadi pitkää hoitosuhdetta, vaan ennemminkin rinnalla kulkijaa sekä näkökulmien ja mahdollisuuksien avaajaa. Keskustelua ja asioiden punnitsemista ammattilaisen kanssa.

Lisätietoja lyhytterapiasta löydät esimerkiksi Lyhytterapeuttiyhdistyksen sivuilta.

Opintoni lyhytterapeuttina ovat vielä kesken, ja teen asiakastyötä osana koulutusta. Ensimmäinen tapaaminen, jonka päätteeksi päätämme yhdessä mahdollisesta jatkosta, on aina ilmainen. Jatkotapaamisiinkin sovelletaan yksityishenkilöille edullista opiskelijahintaa 50 euroa/45 min (tai 90 euroa/90 min). Hinta sisältää 24% arvonlisäveron.

Kohtaamisammattilaisena olen toiminut jo lähes 20 vuoden ajan ensin työnohjaajana ja sittemmin myös coachina ja työyhteisösovittelijana.

Lyhytterapiaan et tarvitse diagnoosia etkä lähetettä, eikä tapaamisista myöskään synny Kanta-merkintöjä. Tapaamismuistiinpanot saat halutessasi nähdä itse.

Ajanvaraus onnistuu helpoiten kalenterini kautta tai yhteystietosivulla.