Työnohjaus

Työnohjaus

kuva: MALLIKUVA - kuvauspalvelut © ProHaté

Työnohjaus

Työnohjaus toi yksikköön hyvää yhteishenkeä ja yhtenäisti henkilöstöä. 

Työnohjaus on työhön, työyhteisöön ja omaan työhön liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden tarkastelua ja jäsentämistä koulutetun työnohjaajan avulla. Työnohjauksen tavoitteena on vapauttaa voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen. (Suomen työnohjaajat ry, STOry)

Työnohjaus tarjoaa tilaisuuden purkaa työhön liittyviä mieltä askarruttavia asioita. Se on muutoksen ja kehittymisen väline, joka vaatii riittävästi aikaa onnistuakseen. Toisaalta on myös tilanteita, joissa jo muutaman ohjauskerran prosessi tuo apua.

Työnohjauksen vaikuttavuus syntyy sen kolmesta pääfunktiosta: kannattelu (myötätunto ja huomio), tutkiminen (pyrkimys ymmärtämiseen ja oppimiseen) sekä ongelmanratkaisu (uusi tapa toimia). Näiden keskinäinen suhde ja painotus määräytyy asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan.

Työnohjaus voi tapahtua ryhmässä tai henkilökohtaisena ohjauksena. Kokonaisen työyhteisön ryhmämuotoinen työnohjaus auttaa kirkastamaan yhteisen käsityksen työn tarkoituksesta ja tavoitteista. Ryhmän jäsenten ymmärrys itseään, työtään ja työyhteisöään kohtaan lisääntyy. Tuloksena on sujuva yhteistyö ja entistä parempi työilmapiiri.

Kolmen-neljän viikon välein pidettävien istuntojen tyypillinen pituus on 90 min, ryhmissä joskus myös 2 h. Istunnot voidaan pitää omissa tai Virityksen tiloissa (Finlayson, Tampere). Työnohjauskeskustelut ovat aina luottamuksellisia ja tavoitteellisia.

Vuosien kokemus esihenkilö- ja projektipäällikkötehtävistä toimii hyvänä taustana esihenkilöiden työnohjaajaksi. Olen ohjannut muun muassa

  • ammattikorkeakoulujen ja peruskoulujen henkilökuntaa
  • vanhusten hoivan työyhteisöjä
  • media-alan johtajia
  • yritysten esihenkilöryhmiä

Tarvittaessa käytän työnohjauksessani luovia menetelmiä, joista olen perehtynyt erityisesti musiikkiterapian menetelmiin. Lisäksi olen osallistunut mm. psykodraama-, sosiodraama- ja luovan kirjoituksen koulutuksiin.

Musiikkia ja muita luovia menetelmiä hyödynnetään Tampereella keväällä alkavassa avoimessa työnohjausryhmässä, jonka toteutusaikatauluun osallistujat voivat vielä itse vaikuttaa.

Noudatan kaikissa ohjauksissani Suomen työnohjaajien eettisiä periaatteita.

Hinnoittelu

Yksilötyönohjaus 90 min: 240 euroa + alv
Esihenkilön työnohjaus 90 min: 270 euroa + alv
Ryhmätyönohjaus (2–5 henkilöä) 90 min: 330 euroa + alv
Ryhmätyönohjaus (6–10 henkilöä) 120 min: 390 euroa + alv

Vaihtoehtoisesti organisaatiollenne sovitun hinnaston mukaisesti (esim. sote-asiakkaat).

Liity postituslistalle!

Jätä sähköpostiosoitteesi, niin saat postiisi luovia ja takuutuoreita viritysvinkkejä vuorokuukausittain!

* pakollinen

Valitse tavat joilla haluat saada meiltä ilmoituksia:

Käytämme MailChimp-palvelua markkinointialustana. Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että tietosi lähetetään ja tallennetaan MailChimp-uutiskirjepalvelulle. Voit poistaa uutiskirjetilauksesi milloin vaan painamalla tilauksen perumislinkkiä uutiskirjesähköpostin pohjalla. Lisätietoja MailChimpin toiminnasta voit lukea täältä: https://mailchimp.com/legal/terms

Intuit Mailchimp